Ex-bondsvoorzitter Peeters overleden

Jan Peeters, oud-voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), is donderdagnamiddag op 82-jarige leeftijd overleden ten gevolge van een hersenbloeding. Dat bevestigt de KBVB vrijdag.

In 2001 werd Jan Peeters bondsvoorzitter toen hij Michel D'Hooghe opvolgde. Hij zou het blijven tot 2006, wanneer hij afgelost werd door de huidige bondsvoorzitter François de Keersmaecker. Daarmee kwam er een einde aan een 38-jarige loopbaan bij de bond.

"Jan werd enorm gerespecteerd. De KBVB leeft mee met de familie en vrienden van Jan Peeters", zegt huidig KBVB-voorzitter François De Keersmaecker in een persbericht.

Peeters was bondsvoorzitter ten tijde van de omkopingszaak met de gokchinees Zheyun Ye. Voor zijn jarenlange inzet voor het Belgische voetbal kreeg Peeters in 2006 de hoogste onderscheiding van de KBVB, de titel 'Baron de Laveleye'.

Bij de KBVB werd Peeters in 1968 lid van de Codificatiecommissie. Vanaf 1977 zetelde hij in het Uitvoerend Comité. Een tijdlang was hij vicevoorzitter, van 1997 tot 2000 nam hij de functie van secretaris-generaal op zich. Bij de Europese Voetbalbond (UEFA) was Peeters lid van de Juridische Commissie en bij de Wereldvoetbalbond (FIFA) had hij een zitje in de Disciplinaire Commissie.

Ook bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) bekleedde Peeters belangrijke functies. Van 1984 tot 1996 was de voormalige jeugdrechter vicevoorzitter. Op de Olympische Spelen van Barcelona in 1992 en Atlanta in 1996 was hij de delegatieleider van dienst. De voorbije jaren zetelde Peeters nog als voorzitter in de Ethische Commissie van het BOIC.

 

8 keer gelezen