Genk plaatst zich op het nippertje

KRC Genk heeft zich op het nippertje geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League. De Limburgers gaven een 2-0-bonus uit handen maar haalden het in de strafschoppenreeks met 4-2 van het Montenegrijnse Buducnost Podgorica. In de derde voorronde van de Europa League ontmoet Genk nu het Zweedse Häcken of het Ierse Cork City.

Genk was nochtans met een geruststellende 2-0 bonus uit de heenwedstrijd naar Montenegro getrokken, maar daar was het Buducnost dat met 2-0 won. Die stand stond bij de rust al op het bord. Radomir Djalovic scoorde al in de openingsminuut en Milos Raikovic verdubbelde de Montenegrijnse voorsprong vijf minuten voor de pauze. In de 73ste minuut moest Genk met tien voort, na rood voor Bennard Kumordzi. Die numerieke meerderheid kon Buducnost ook in de verlengingen niet uitbuiten, zodat penalty's over kwalificatie beslisten. In de strafschoppenreeks trok Genk met 2-4 alsnog aan het langste eind.

In de derde voorronde neemt Genk het op tegen het Ierse Cork, dat al in de eerste kwalificatieronde startte en achtereenvolgens het Noord-Ierse Linfield (1-0, 1-1) en het Zweedse Hacken (1-1, 0-1) uitschakelde. Ook AA Gent komt in de derde voorronde in actie. Dat tegen het Roemeense Vitorul Constanta. De heenwedstrijden worden donderdag 28 juli gespeeld, de terugwedstrijden donderdag 4 augustus. De winnaars plaatsen zich voor de play-off-ronde.

8 keer gelezen