Jordan Lukaku op weg naar Lazio

Jordan Lukaku is deze middag aangekomen in Rome om z’n transfer naar Lazio af te ronden. De transfer van de linksachter hing al enkele dagen in de lucht. Nu moet hij enkel nog z’n medische tests doorstaan en daarna tekent hij een contract bij de Romeinen. “Ik ben blij om in Rome te zijn” zei Lukaku bij z’n aankomst. “Ik heb ook met Dries Mertens & Radja Nainggolan over m’n transfer naar Italië gesproken.”

Dat Jordan Lukaku zou vertrekken bij KV Oostende stond al een tijdje vast. Voorzitter Marc Coucke had al verklaard dat het zo goed als onmogelijk zou zijn om de Rode Duivel te houden. Hij speelde in totaal drie seizoenen voor de kustploeg en groeide uit tot een echte sterkhouder. Met Oostende haalde Lukaku vorig seizoen nog play-off 1.

Het goede seizoen leverde Lukaku ook een plek op in de EK-selectie van de Rode Duivels. Op het EK zelf startte hij in de verloren kwartfinale tegen Wales. Lazio zou om en bij de 5 miljoen euro betalen voor de Rode Duivel. Lukaku kan bij Lazio een contract voor drie seizoenen tekenen.

Foto: @actufoot

19 keer gelezen