Will Grigg 25e beste speler in Europa

De Will Grigg-gekte gaat gewoon door. Nadat de Noord-Ierse spits op het EK razend populair werd dankzij het lied ‘Will Grigg’s on fire’, is hij nu 25e geëindigd in de verkiezing van de beste speler van Europa. Daarmee doet hij even goed als bv Kevin De Bruyne, Paul Pogba, Pierre-Emerick Aubameyang en Diego Godin.

De verkiezing voor de beste speler in Europa wordt bepaald in drie rondes. Na de eerste rond wordt een shortlist van tien namen bekend gemaakt. Die wordt in een volgende ronde nog eens uitgedund naar drie en een finale stemronde kiest de beste speler van Europa. In de eerste stemronde kunnen journalisten van landen die aangesloten zijn bij UEFA stemmen.

Die hebben dus Will Grigg op een 25e plaats gestemd. De Noord-Ier speelde het voorbije seizoen bij Wigan in de Engelse derde (!) klasse. Daar scoorde hij wel 28 goals en dwong hij mee de promotie naar tweede klasse af. Dat leverde hem ook een plaats in de EK-selectie van Noord-Ierland op. Maar op het EK zelf speelde hij wel geen minuut.

Desondanks werd hij razend populair door het lied ‘Will Grigg’s on fire, your defense is terrified, Will Grigg’s on fire’. Dat een speler uit de derde klasse nu verkozen wordt als 25e beste speler in Europa is dan ook heel uitzonderlijk. Voor de volledigheid, de tien spelers die kans maken om tot beste speler van Europa te worden verkozen zijn: Lionel Messi, Luis Suarez, Gareth Bale, Toni Kroos, Pepe, Cristiano Ronaldo, Manuel Neuer, Thomas Müller, Antoine Griezmann & Gianluigi Buffon. De beste Belg is Eden Hazard op een 19e plaats.

Hieronder nog eens het liedje waarmee Will Grigg razend populair werd op het EK: