Limbombe daagt niet op bij NEC

Anthony Limbombe is niet komen opdagen voor de training bij z’n Nederlandse club NEC Nijmegen. De Belgische flankaanvaller verliet vrijdag het oefenkamp van NEC nadat een gesprek over zijn toekomst op niets uitdraaide. NEC had daarop laten weten dat Limbombe zich maandag op de ochtendtraining moest melden, maar dat is dus niet gebeurd. Limbombe zelf heeft z’n zinnen gezet op een transfer, onder andere landskampioen Club Brugge zou geïnteresseerd zijn. 

De 22-jarige Limbombe maakte in 2010 z’n debuut voor Racing Genk. Met de Limburgers pakte hij ook de titel in 2011. Maar helemaal doorbreken bij Genk lukte nooit. In 2014 trok hij daarom naar het Nederlandse NEC Nijmegen. Daar groeide hij in twee seizoenen uit tot een absolute sterkhouder. Hij scoorde al 23 goals en gaf 18 assists. Dat wekte de interesse op van onder andere Club Brugge.

Vrijdag had Limbombe een gesprek met de directie van NEC over zijn toekomst, maar de uitkomst daarvan zinde de Belg met Congolese roots niet. Hij verliet prompt het trainingskamp van de Nederlandse club. Die liet weten dat als Limbombe zich niet meldde voor de training op maandag er “gepaste maatregelen wegens werkweigering zouden genomen worden.” Het ziet er nu dus naar uit dat Limbombe al ruziënd toch een transfer wil forceren.

 

2 keer gelezen