Wie moet Wilmots opvolgen?

Na het ontslag van Marc Wilmots is de zoektocht naar een nieuwe bondscoach meteen geopend. Verschillende namen werden al genoemd. De ene al realistischer dan de andere. Wat wel zeker is, is dat de Rode Duivels tegen 1 september, voor de oefenwedstrijd tegen Spanje, een nieuwe bondscoach moeten hebben. De kwalificatiecampagne voor het WK van 2018 in Rusland start trouwens al vijf dagen later. Op 6 september spelen de Duivels in en tegen Cyprus.

Verschillende namen passeerden al de revue als mogelijke opvolger van Marc Wilmots. Louis Van Gaal, Guus Hiddink, Frank De Boer, Hein Vanhaezebrouck, Gert Verheyen, Enzo Scifo, Rudi Garcia, Laurent Blanc… Het zijn maar enkele namen. Wie het niet wordt, is Michel Preud’homme. Dat zei Club-voorzitter Bart Verhaeghe. “Michel Preud’homme heeft een contract bij Club Brugge en zal dat ook respecteren.”

Bij de voetbalbond hebben ze een profiel opgesteld waaraan de nieuwe bondscoach moet voldoen. “Ten eerste moet hij internationale ervaring hebben” zei Chris Van Puyvelde, technisch directeur bij de KBVB. “Hij moet al resultaten op internationaal niveau behaald hebben. Ten tweede moet hij ook flexibel zijn. Vooral op tactisch vlak, voetbal evolueert constant, dus je moet je kunnen aanpassen aan verschillende soorten tegenstanders.”

“Wat ook van belang is, is dat hij met sterren kan werken.” In de nationale ploeg zitten er natuurlijk wel wat. “Open communicatie is ook heel belangrijk. Ook met de mensen die bij de bond werken. Alles moet één geoliede machine worden.” Benieuwd welke coach aan dit profiel zal voldoen. Antwoord ten laatste op 1 september.

 

11 keer gelezen