Barça trekt opnieuw Franse verdediger aan

Na Samuel Umtiti heeft FC Barcelona met Lucas Digne een tweede Franse verdediger aangetrokken. De 22-jarige linkerflankverdediger tekent een contract van vijf seizoenen bij Barça.

Digne ruilde in 2013 Lille voor PSG. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan AS Roma, waar hij 42 wedstrijden speelde en zelfs drie keer scoorde. Digne maakte op het voorbije EK ook deel uit van de Franse selectie, maar hij speelde er geen minuut.

Barcelona betaalt 16,5 miljoen voor de Franse linkerflankverdediger. Dat bedrag kan nog met vier miljoen euro oplopen, maar dat hangt af van de “individuele prestaties en die van het team”, meldt Barça. Donderdag komt Digne aan in de Catalaanse hoofdstad, waar hij dan zijn medische testen aflegt. Nadien volgt de officiële ondertekening van zijn contract en wordt hij voorgesteld aan de pers.

Dinsdag maakte FC Barcelona ook al de transfer van Samuel Umtiti bekend. De Franse centrale verdediger komt over van Olympique Lyon en tekent net zoals Digne een contract voor vijf seizoenen bij Barça. Extra concurrentie dus voor Rode Duivel Thomas Vermaelen, maar hij zoekt mogelijk andere oorden op. 

3 keer gelezen