Club trapt jubileumjaar op gang

Landskampioen Club Brugge heeft dinsdagavond zijn jubileumjaar op gang getrapt. In het concertgebouw van Brugge stelde Club zijn nieuwe shirts en de spelerskern voor het komende seizoen voor.

Club Brugge viert dit seizoen zijn 125e verjaardag en dat mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Zo krijgt het clublogo een aangepaste versie met lauwerkrans en voor de shirts verwijst Club naar de successen uit de jaren zeventig. Club speelt thuis met een effen blauw shirt, zwarte broek en blauwe kousen.

Op verplaatsing zal de nieuwe landskampioen spelen met een wit shirt met een rode schuine streep, een blauwe short en blauwe kousen. De kleuren verwijzen naar het stadsschild van Brugge, de schuine streep naar een van de eerste shirts van Club Brugge uit 1900. Het derde, gouden shirt, werd een tijdje geleden al voorgesteld.

“We willen meer”
Op de spelersvoorstelling maakte Club-voorzitter Bart Verhaeghe ook de ambities bekend voor het nieuwe seizoen. “Dat we die titel konden behalen aan de vooravond van ons 125-jarig bestaan, maakte het geheel nog zoveel mooier. De afgelopen twee à drie jaar hebben we keihard gewerkt, met de titel, bekerwinst en kwartfinale in de Europa League tot gevolg. Maar we willen meer. Voor het komende seizoen mikken we andermaal op de landstitel en willen we, afhankelijk van de loting, België waardig vertegenwoordigen in de Champions League. Ook onze reputatie in de beker willen we staande houden.”

Ook Michel Preud’homme nam het woord. De trainer liet de supporters en het bestuur van Club Brugge lang in spanning afwachten, maar besloot uiteindelijk om verder te gaan als hoofdcoach van blauw-zwart. Hij hoopt dat zijn spelers dit seizoen nog beter worden. “Even goed doen, is al een goed resultaat, maar daarvoor moeten we nog een beetje beter worden. Als elke speler één of twee procent beter wordt en als de nieuwe spelers ons nog iets extra’s bijbrengen, dan ziet het er goed uit. Bovendien hebben we onze ervaring van vorig jaar. Ik heb op de eerste dag tegen de spelers gezegd dat ze vooral niet moeten denken dat ze nu een stap minder moeten zetten. Integendeel zelfs. We proberen de spelers in ieder geval te verbeteren en samen te laten spelen.”

Blauwe Schoen
Tot slot werd Ruud Vormer nog in de bloemetjes gezet. De middenvelder kreeg uit handen van oud-speler Julien Cools de Blauwe Schoen. Dat is de trofee voor de speler die volgens de supporters van Club het voorbije seizoen het beste de waarden van Club Brugge vertegenwoordigde.