Peeters: "Geleidelijk aan groeien"

“Wij willen een stabiele middenmoter worden.” Dat zijn de ambities van de nieuwe voorzitter van Westerlo, Vic Swerts. Trainer Bob Peeters treed hem daarin bij, maar benadrukt dat dat een proces is dat geleidelijk aan zal verlopen. “In voetbal kan veel gebeuren. We zullen pas over enkele maanden kunnen zeggen hoe sterk deze ploeg is.”

Westerlo kon zich vorig seizoen maar nipt redden van degradatie en wil dat niet opnieuw meemaken. “Dat we beter willen doen dan vorig seizoen is logisch, maar het hangt van veel factoren af. Vorig jaar waren de ambities van de club ook om in de middenmoot te eindigen, maar in het voetbal kan zoveel gebeuren. Er zijn altijd wel ploegen die onverwacht achteraan hangen.”

Met Soudal als nieuwe hoofdaandeelhouder verwacht Peeters wel dat Westerlo op termijn een stabiele eersteklasser zal worden, maar dat vraagt tijd. “Meneer Swerts heeft het zelf gezegd: hoe lang we daar voor nodig hebben, weten we niet. Je moet altijd druk zetten, maar ook realistisch blijven. Je moet geleidelijk aan groeien. Hopelijk kunnen we dit seizoen een fantastisch seizoen spelen, maar dat hangt van veel factoren af. Ik denk dat we pas over enkele maanden kunnen zeggen hoe sterk dit Westerlo is.”