Löw blijft bondscoach Duitsland

Joachim Löw blijft de Duitse Mannschaft trouw. De 56-jarige coach doet zijn contract tot en met het WK van 2018 gewoon uit. Löw had na de uitschakeling op het EK in de halve finales wat bezinningstijd nodig, maar in een telefoongesprek met de Duitse bondsvoorzitter heeft hij bevestigd dat hij bondscoach blijft.

Na de 0-2-nederlaag in de halve finales van het EK tegen Frankrijk, wilde Joachim Löw zich nog niet uitspreken over zijn toekomst bij de Mannschaft. "Op deze avond kan ik niet vooruit kijken, zelfs niet tot de volgende dag. Dit is het juiste moment niet. De pijn zit daarvoor nu te diep", zei hij toen. Löw wilde eerst samen met zijn staf en enkele spelers een uitgebreide analyse maken van het EK.

De Duitse voetbalbond DFB sprak na de uitschakeling meteen zijn vertrouwen uit in Löw. “Joachim is de beste trainer voor deze ploeg", klonk het ook dinsdag bij bondsvoorzitter Grindel. "Hij heeft ons volste vertrouwen en we zijn ervan overtuigd dat we samen nog succesvol voetbal zullen spelen.”

Löw verlengde in maart 2015 zijn contract tot en met het WK van 2018 in Rusland en hij doet zijn contract dus gewoon uit. Jogi is sinds 2006 de bondscoach van Duitsland en leidde het team twee jaar geleden naar de wereldtitel in Brazilië.

 

 

 

 

 

5 keer gelezen