Diego Maradona komt naar ons land

De Argentijnse voetballegende Diego Maradona komt op vrijdag 19 augustus naar het Antwerpse Sportpaleis voor een replay van het WK in Mexico van 1986 tegen de voormalige Rode Duivels. België behaalde dertig jaar geleden zijn tot nu toe beste resultaat ooit op een WK voetbal met een plaats in de halve finales, maar moest toen het hoofd buigen voor de latere wereldkampioen Argentinië, met Maradona als absolute sterspeler.

Het evenement in het Sportpaleis, 'Mexico 86 - Football Match With Legends', omvat een benefietmatch met Maradona, de voormalige Rode Duivels en andere 'special guests'. Volgens Jean Marie Pfaff komt het idee van Maradona zelf. "We hebben onlangs samen wat pintjes gedronken op zijn hotelkamer aan de vooravond van het EK in Frankrijk", stelt hij. "Diego heeft na zijn loopbaan zware problemen gekend, maar nu is hij weer scherp in het hoofd. Hij is bezig met zijn 'erfenis'. Een bezoek aan België doet hem herinneren aan de top van zijn voetballoopbaan."

'Meet and greet'
Maradona en Pfaff zullen de gastheren zijn van het evenement, met Carl Huybrechts als presentator. De dag nadien, op zaterdag 20 augustus, is er in het Antwerpse Hilton Hotel bovendien een 'meet and greet' met de helden van Mexico '86 tijdens een netwerkevent met bedrijfsleiders, overheidsvertegenwoordigers en andere prominenten. Tickets voor de benefietmatch kosten 19 euro en zijn te koop via www.teleticketservice.com.

3 keer gelezen