Topoverleg over lot Wilmots gestart

De kopstukken van de Belgische voetbalbond hebben dinsdagmiddag een eerste keer samengezeten om het voorbije EK en de prestaties van bondscoach Marc Wilmots te evalueren. Wilmots zelf was daar nog niet bij aanwezig, de gesprekken met hem vinden de volgende dagen plaats.

Elf dagen na de uitschakeling in de kwartfinales van het EK is de top van de Belgische voetbalbond begonnen aan de evaluatie van dat Europees kampioenschap. Een van de hoofdpunten op die besprekingen is het lot van de bondscoach. Die was vandaag niet aanwezig op de eerste bijeenkomst. “François De Keersmaecker, Philippe Collin, Gérard Linard, Bart Verhaeghe, Mehdi Bayat en Chris Van Puyvelde waren aanwezig op een eerste vergadering in een reeks van informele gesprekken m.b.t. de evaluatie van EURO 2016”, staat in een persbericht van de KBVB te lezen.

“Na dit intern overleg zullen eerstdaags ook informele gesprekken met Marc Wilmots plaatsvinden. Bart Verhaeghe en Mehdi Bayat zullen daarbij de KBVB vertegenwoordigen.” Die laatste twee brengen nadien verslag uit aan de andere kopstukken van de voetbalbond. “Formele beslissingen zullen pas genomen worden in de technische commissie van de KBVB.”

Tot dat er een officiële beslissing is genomen, zal de Belgische voetbalbond niet meer communiceren over de voortgang van de gesprekken “om ze in alle sereniteit te laten verlopen”. 

Lees hier het volledige communiqué:

Vandaag heeft een eerste vergadering plaatsgehad in een reeks van informele afspraken m.b.t. de evaluatie van UEFA Euro 2016 en de toekomst van de nationale ploeg.

Aanwezig daarbij waren François De Keersmaecker, Philippe Collin, Gérard Linard, Bart Verhaeghe, Mehdi Bayat en Chris Van Puyvelde. 

Na dit intern overleg zullen eerstdaags ook informele gesprekken met Marc Wilmots plaatsvinden. Bart Verhaeghe en Mehdi Bayat zullen daarbij de KBVB vertegenwoordigen. 

Zij zullen nadien opnieuw verslag uitbrengen. Formele beslissingen zullen pas genomen worden in de technische commissie van de KBVB. 

De KBVB wenst de gesprekken in alle sereniteit te laten verlopen en zal niet over de voortgang ervan communiceren tot er officiële keuzes zijn gemaakt. 

 

2 keer gelezen