Soudal neemt Westerlo over

Groot nieuws vanuit Westerlo iets meer dan twee weken voor de start van de nieuwe competitie. De club wordt overgenomen door het Belgische bedrijf Soudal. Vic Swerts, de oprichter en voorzitter van Soudal wordt ook voorzitter van de club, Herman Wynants blijft algemeen manager. 

Na het wielrennen stapt Soudal nu ook in het voetbal. Het bedrijf is een fabrikant van onder meer siliconen en lijm en is in de sportwereld bekend van de wielerploeg Lotto-Soudal en de Soudal Classics, een regelmatigheidscriterium in het veldrijden. Bij Westerlo heeft het de meerderheid van de aandelen gekocht.

De club kon volgens Herman Wijnants rekenen op buitenlandse interesse, maar koos voor een Belgisch en zelfs Kempisch bedrijf als geldschieter. Soudal was al hoofdsponsor van Westerlo, wat volgens Vic Swerts een extra motivatie was om met de club een deal te sluiten. “Er was al een goede match en we kenden mekaar op die manier al goed. Dit is geen commerciële aankoop, want onze winst halen we wel uit onze producten. We denken echter dat dit een goed huwelijk kan worden en vinden dit verhaal belangrijk voor onze verankering in de Kempen.”

"Meer professionaliseren"
Hoeveel procent van de aandelen Soudal in handen krijgt, is niet bekend gemaakt, evenmin als de omvang van de kapitaalsverhoging. “Het geld gaat in ieder geval naar de club zelf, niemand wordt hier persoonlijk rijker van”, vertelt Herman Wijnants. “We gaan nu meer kunnen professionaliseren en zijn bijvoorbeeld al op zoek naar een commercieel manager. Wat de sportieve versterking betreft, zijn we in gesprek met drie spelers.”

Voor het nieuwe voetbalseizoen ligt de nadruk van Soudal en Westerlo op continuïteit. “We willen in de middenmoot belanden, maar ik plak daar geen termijn op”, aldus Swerts. Het afgelopen seizoen kon de Kempische eersteklasser zich maar net redden van degradatie.

2 keer bekeken