Eupen huurt beloftevolle aanvaller

Eersteklasser Eupen heeft zich maandag met de Senegalees Mamadou Sylla versterkt. De club huurt de 22-jarige aanvaller voor een seizoen van de Spaanse eersteklasser Espanyol. Opvallend: Sylla kon ook op de interesse van Manchester City rekenen, maar kiest toch voor een uitleenbeurt aan Eupen.

Mamadou Sylla verhuisde in 2004 van zijn thuisland Senegal naar Spanje. Daar speelde hij vanaf 2009 bij de jeugd van FC Barcelona. Vier jaar geleden maakte hij de overstap naar stadsrivaal Espanyol, waar hij vorig seizoen debuteerde in de Primera Division. Hij speelde er veertien competitiewedstrijden, waarvan twee als basisspeler, en drie bekerwedstrijden. Scoren lukte niet.

Toch speelde de beloftevolle Senegalees zich in de belangstelling van Pep Guardiola, de nieuwe coach van Manchester City. Guardiola wilde Sylla voor één miljoen euro overnemen om hem vervolgens bij een andere club te laten rijpen. Maar de aanvaller trekt nu voor één seizoen naar de Belgische Oostkantons. Bij Espanyol ligt hij nog onder contract tot 2019. Eupen omschrijft Sylla als een “snelle, assertieve en technisch onderlegde spits, die zowel in het centrum als op de flanken kan uitgespeeld worden”.

Foto: www.rcdespanyol.com

2 keer gelezen