Standard bevestigt transfer Gillet

Een week na Catania heeft ook Standard de transfer van doelman Jean-François Gillet bevestigd. De 37-jarige Rode Duivel tekent een contract voor twee jaar bij de Rouches.

Voor Gillet is het een terugkeer naar de Vurige Stede. De Rode Duivel genoot er zijn jeugdopleiding en begon er in 1998 zijn profcarrière. Na een jaar trok hij naar Italië, waar hij speelde bij Calcio Monza, Bari, Trevisio, FC Bologna, Torino en Calcio Catania. Het afgelopen seizoen keerde hij op uitleenbasis terug naar de Belgische competitie, naar KV Mechelen.

"Jean-François is een echte professional die heel wat ervaring opdeed in Italië waar hij toch zestien seizoenen aan de slag was", aldus sportief directeur Olivier Renard. "Hij is heel gelukkig dat hij kan terugkeren naar de club van zijn geboortestad, de plaats waar het voor hem allemaal begon. Hij zal zijn ervaring overbrengen op de groep en zal voor concurrentie zorgen bij de doelmannen. Het is een leider met een uitstekende mentaliteit die door iedereen binnen de spelerskern geapprecieerd zal worden en geliefd zal zijn.”

Gillet heeft ook negen caps achter zijn naam staan. Zo was hij de voorbije weken actief met de Rode Duivels op het EK in Frankrijk. Het WK 2014 miste hij door een schorsing die hij kreeg voor een omkoopschandaal bij Bari. In mei van dit jaar werd hij daar alsnog voor vrijgesproken door een Italiaanse rechtbank.