Ancelotti krijgt lederhose op 1e werkdag

Carlo Ancelotti is maandag aan een nieuw hoofdstuk in zijn trainerscarrière begonnen. De 57-jarige Italiaan werd voorgesteld bij zijn nieuwe club Bayern München en kreeg daar al meteen een traditioneel cadeau: een lederhose.

Ancelotti volgt bij Bayern Pep Guardiola op, die naar Manchester City trok. De voorbije drie seizoenen won de Spanjaard onder andere drie keer de Bundesliga, maar in de Champions League geraakte hij niet verder dan de halve finales. Ancelotti moet proberen om Bayern München weer in die finale te krijgen en moet minstens één keer de beker winnen. De ambities zijn dus duidelijk, weet ook Ancelotti. “We willen in alle competities meedoen voor de prijzen. In de Bundesliga, de Duitse beker en ook in de Champions League.”

De Italiaan is alvast een ervaringsdeskundige. Met AC Milan won hij twee keer de beker met grote oren (2003 en 2007) en ook met Real Madrid wist hij het toernooi een keer te winnen (2014).

“Lijn van Guardiola doortrekken”

Bij het binnengaan van zijn nieuwe kantoor in München botste Ancelotti op een aangename verrassing. Zijn voorganger Guardiola had een boodschap achtergelaten op de muur. “In het Italiaans wenste hij mij veel succes voor het nieuwe seizoen. Pep en ik hebben een goede relatie. Hij leverde voorbije seizoenen schitterend werk met Bayern. Ik hoop die lijn nu door te trekken en nog beter te doen.”