Dossier EK 2016

Griezmann beste speler van het EK

Hij verloor de EK-finale met Frankrijk, maar Antoine Griezmann is door de Europese voetbalbond UEFA wel verkozen tot beste speler van het toernooi. De Franse aanvaller kroonde zich met zes doelpunten ook tot topschutter van het EK.

Griezmann was met zes doelpunten en twee assists een van de sterkhouders bij Les Bleus. Ook in de finale kreeg hij een uitstekende kans op een doelpunt tegen Portugal, maar zijn kopbal ging net over. De keuze voor de Franse aanvaller was niet moeilijk. Dat zegt Ioan Lupescu namens de UEFA: “Hij zorgde in elke wedstrijd die hij speelde voor gevaar. Hij werkt ook hard voor het team en beschikt over techniek, visie en is sterk in de afwerking. We waren het er unaniem over eens dat hij Speler van het Toernooi moest worden.”

In het elftal van het EK vinden we naast Griezmann ook Fransman Dimitri Payet terug. Europees kampioen Portugal is hofleverancier met vier spelers. Daarnaast bestaat het team ook uit drie Duitsers en twee Welshmen. Van de Belgen is er geen spoor. 

  • Doelman: Rui Patricio (Portugal)
  • Verdediging: Joshua Kimmich (Duitsland), Jérôme Boateng (Duitsland), Pepe (Portugal), Raphael Guerreiro (Portugal)
  • Middenveld: Toni Kroos (Duitsland), Joe Allen (Wales)
  • Aanvallers: Antoine Griezmann (Frankrijk), Aaron Ramsey (Wales), Dimitri Payet (Frankrijk), Cristiano Ronaldo (Portugal)