Wilmots met dood bedreigd tijdens EK

Bondscoach Marc Wilmots is net voor de cruciale match van de Rode Duivels tegen Wales op 2 juli met de dood bedreigd. Per sms, door een Nederlandse vrouw die op haar beurt wijst naar haar vriend, zo blijkt uit het proces-verbaal dat de redactie van Het Nieuwsblad kon inkijken. Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Wilmots, bevestigt het bericht aan VTM NIEUWS, maar kan niet zeggen of het om een man of een vrouw gaat. 

"Wilmots heeft er na de bedreigingen meteen de politie bijgehaald in Bordeaux", aldus de advocaat. "Zij nemen de feiten, terecht, zeer ernstig. Er is een onderzoek gestart en daaruit is gebleken dat het gaat om een persoon die aandacht zoekt. Dat is een gevaarlijke situatie." Uit het proces-verbaal dat Het Nieuwsblad kon inkijken blijkt dat de politie in het Nederlandse Veghel vorige week een huiszoeking werd uitgevoerd "in het kader van een stalkingszaak".

Volgens Het Nieuwsblad is de stalker een Nederlandse vrouw die met de gsm van haar vriend de doodsbedreigingen verstuurde. De vrouw beweert volgens de krant Wilmots te kennen en sms'en van hem te hebben ontvangen. Van Steenbrugge kan op dit moment echter niet zeggen of de dader een man of een vrouw is. "Er zijn nu al aanwijzingen dat de betrokken persoon ook goed thuis is in het hacken van communicatiemiddelen. De ganse context toont aan dat de persoon erg op zoek is naar aandacht."