Rellen in Parijs na sluiten fanzone

In de buurt van de fanzone van het Europeese kampioenschap voetbal in Parijs is het tijdens de finale tussen Frankrijk en Portugal tot opstootjes gekomen tussen de ordediensten en supporters. Dat hebben bronnen gemeld. De politie heeft traangas en waterkanonnen ingezet.

De incidenten vonden plaats toen jonge supporters probeerden de fanzone binnen te gaan terwijl de ingangen afgesloten waren, omdat de zone volzet was. In minder dan drie uur tijd hadden zich in de zone 90.000 mensen verzameld, waardoor de organisatoren zich genoodzaakt zagen om de zone al voor 19.00 uur af te sluiten. Op Twitter en via berichten die in de metro werden verspreid, heeft de politie gevraagd om niet meer naar de fanzone af te zakken.

Enkele fans deden dat toch en gooiden projectielen naar de ordediensten, die gereageerd hebben met traangas en waterkanonnen.

Vanavond nemen Les Bleus het op in de EK-finale tegen Portugal. Er werd tot nu toe nog niet gescoord maar de wedstrijd nam een verrassende wending toen superster Cristiano Ronaldo geblesseerd uitviel in de 23ste minuut.

2 keer bekeken