Dossier EK 2016

Belgisch meisje (9) schittert op EK-finale

Voor de 9-jarige Jonalien De Kimpe uit Stekene is het vandaag wel een heel speciale dag. Zij mag vanavond tijdens de EK-finale het veld opstappen aan de hand van een van de spelers van Frankrijk of Portugal. Het meisje won als enige Belg een wedstrijd van hamburgerketen McDonald’s en zo wordt Jonaliens droom werkelijkheid.

Als ze mag kiezen, staat ze vanavond in het Stade de France het liefst naast sterspeler Cristiano Rolando, want dat is Jonaliens favoriet. Samen met haar papa Marc is Jonalien drie dagen in Parijs. “Het is een uitgebreid programma van drie dagen waarbij de jongeren ook training kregen”, vertelt papa Marc. Zelf speelt de 9-jarige ook voetbal bij SK Sint-Niklaas.

Wiens hand Jonalien straks ook mag vasthouden, "het wordt sowieso een onvergetelijke ervaring”, zegt ze. “Op school is iedereen natuurlijk jaloers. Dit maak je maar één keer in je leven mee. Ook mijn broer is een beetje jaloers, maar de bal met alle handtekeningen van de Rode Duivels op, heb ik hem wel gegeven. 

De finale van het EK voetbal start om 21.00 uur in het Stade de France in Parijs. Frankrijk zal het opnemen tegen Portugal.