Lestienne gaat in Rusland voetballen

Maxime Lestienne gaat aan de slag bij het Russische Rubin Kazan. De 24-jarige Lestienne werd vorig seizoen door z'n Qatatese club Al-Arabi nog uitegleend aan het Nederlandse PSV, maar daar had hij geen toekomst meer. In Rusland tekent Lestienne nu een contract voor vier seizoenen.

Lestienne speelde vorig seizoen 14 wedstrijden in de Nederlandse Eredivisie. Daarin scoorde hij één keer en lukte hij zeven assists. Ook in de Champions League deed Lestienne het goed. Hij scoorde nog twee keer tegen CSKA Moskou. Hij verzamelde vooral veel speelminuten in het begin van het seizoen, maar verloor nadien op korte tijd zowel z'n moeder als z'n vader. Het persoonlijk drama hield Lestienne meerdere weken langs de kant. 

Pas op het einde van het seizoen was Lestienne terug op het veld te zien. Met PSV won hij nog de Nederlandse titel, maar de Eindhovenaren beslisten toch om de aankoopoptie in het contract van Lestienne niet te lichten. De ex-speler van Club Brugge gaat nu aan de slag bij het nummer 10 uit de Russische Premier League.

4 keer gelezen