Scherpe Mourinho start bij Man United

José Mourinho is geen haar veranderd. Op z’n eerste persconferentie als manager van Machester United stond hij op z’n typische manier de pers te woord en haalde hij bij momenten vlijmscherp uit. “Ik wil winnen, zo zit ik in elkaar. Beter doen dan vorig jaar is 4e… dat is niet het doel.”

Mourinho werd vorig jaar nog ontslagen als trainer van Chelsea maar nu moet hij Manchester United naar nieuwe successen leiden na drie magere jaren. “We moeten de vorige drie seizoenen vergeten” zei Mourinho. “Ik zou kunnen terugvallen op die laatste jaren, dat zou makkelijk zijn. Ik zou kunnen zeggen dat we de Champions League moeten halen, maar dat doe ik niet. Ik vat deze job op een agressieve manier aan. Ik wil winnen, mét goed voetbal & mét veel goals. Ik wil dat de fans de ploeg niet enkel steunen in de laatste 10 minuten omdat we een resultaat zoeken. Ik wil dat ze dat doen omdat we een resultaat verdedigen.”

Mourinho stak de hand in eigen boezem na een snertjaar bij Chelsea. “De laatste 5 maanden waren een ramp, dat geef ik toe.” Maar aan zelfvertrouwen heeft de Portugees niets ingeboet. “Ik ben nu manager van de grootste club van het UK. Ik ken de verwachtingen en de verantwoordelijkheden. Maar dat maakt me niet nerveus, ik heb altijd voor grote clubs gewerkt. Dit komt op het juiste moment in m’n carrière.”

Sneer naar Wenger

Op de vraag of Mourinho nu iets te bewijzen had bij Man United antwoorde hij met een sneer naar Arsenal-manager Arsène Wenger. “Ik heb niets te bewijzen. Sommige manager hebben al 10 jaar niets gewonnen, sommigen hebben zelfs nog niets gewonnen. Mijn laatste titel is 1 jaar geleden. Ik ben het niet gewoon om zonder succes te werken. Ik wil winnen.” 

Mourinho kwam ook nog terug op het vertrek van Ryan Giggs. "Ryan wou de functie die de club aan mij gegeven heeft. Hij kon elke andere belangrijke functie binnen de club wel krijgen. Maar Ryan wil manager zijn. Hij heeft dan een moedige een eerlijke beslissing genomen om de club te verlaten. Ik wens hem veel succes."

Tenslotte onthulde Mourinho ook dat Sir Alex Ferguson hem nog goede raad meegaf. "Hij zei dat ik m'n paraplu moest meenemen en ook dat ik voor goede wijn moest zorgen. We zullen elkaar nu veel vaker zien" knipoogde de Portugees.

 

 

2 keer gelezen