Tuur Dierckx trekt naar Antwerp

Gisterenavond heeft Antwerp een opmerkelijke transfer afgerond. Het haalde Tuur Dierckx weg bij landskampioen Club Brugge. Dierckx tekent op de Bosuil een contract voor vier seizoenen. Met de komst van de 21-jarige polyvalente aanvaller wil Antwerp opnieuw een gooi naar de promotie naar eerste klasse.

Tuur Dierckx kwam afgelopen seizoen in totaal 34 keer in actie voor Club Brugge. Vooral in het begin van het seizoen kon hij veel speelminuten maken. Hij scoorde vijf keer en gaf twee assists voor de landskampioen. Na terugkeer van Izquierdo, Gedoz en Refaelov moest Dierckx wel meer vanaf de bank toekijken. Hij kon verlengen bij de landskampioen, maar met het oog op meer speelminuten trekt hij dus naar The Great Old.

Opvallend, want ook Standard was geïnteresseerd in Dierckx, maar de Antwerpenaar koos ervoor voor een avontuur in tweede klasse. “Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik elke week aan spelen moet toekomen om de volgende stap in m’n carrière te zetten” zei Dierckx op Twitter. “Het is moeilijk om afscheid te nemen van Club Brugge na acht fantastische jaren.”