Dossier Rode Duivels

KBVB wil in juli duidelijkheid over Wilmots

De uitschakeling op het EK is niet alleen bij de spelers en supporters, maar ook bij de Belgische voetbalbond hard aangekomen. De volgende dagen evalueert de KBVB het voorbije EK en zal het een beslissing nemen over de verdere samenwerking met bondscoach Marc Wilmots. “We zullen daar rustig de tijd voor nemen, maar dit zou toch in de loop van de maand juli afgerond moeten zijn”, zegt Bob Madou, Directeur Communicatie binnen de KBVB, aan VTM NIEUWS.

Drie dagen na de 3-1-nederlaag tegen Wales is de uitschakeling in de kwartfinales van het EK alles behalve verteerd. “Iedereen is ontgoocheld. Wij zijn dat ook”, reageert Bob Madou. Marc Wilmots kreeg de voorbije dagen de wind van voren, maar is tot nu toe nog altijd bondscoach van België. “De technische commissie van de KBVB neemt nu rustig de tijd om zowel de operationele als sportieve werking van de nationale ploeg te evalueren. Wanneer de gesprekken zijn afgerond, zullen wij daarover communiceren.”

In die technische commissie zetelen onder andere de nieuwe ondervoorzitter van de KBVB, Bart Verhaeghe, en zijn nieuwe technisch directeur Chris Van Puyvelde. Zij moeten dus mee beslissen over het lot van Marc Wilmots en dat zullen lastige gesprekken worden. Het contract van Wilmots bevat namelijk een ontslagpremie van één miljoen euro. De partij die het contract verbreekt, zal dat bedrag moeten ophoesten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.