Meunier voor vier jaar naar PSG

Na de transfer van Michy Batshuayi naar Chelsea is ook de transfer van Thomas Meunier naar Paris Saint-Germain officieel. De rechtsachter verlaat Club Brugge en tekent voor vier jaar bij de Franse topclub.

Meunier trok tijdens zijn rustdag op het EK al een dag naar Parijs om te onderhandelen over een mogelijke transfer. Twee dagen na de uitschakeling van de Duivels is de overgang helemaal rond. De 24-jarige verdediger verlaat Club Brugge na vijf jaar en start aan een nieuw avontuur bij de Parijse topclub.

“Ik ben heel vereerd voor Paris Saint-Germain te hebben gekozen en in een ploeg terecht te komen met zoveel grote voetballers. Ik kom met heel veel zin naar Parijs en wil hier verder groeien, intense momenten beleven en titels winnen. Ik kan niet wachten om in het Parc des Princes te spelen.”

Van aanvaller naar flankverdediger
Sinds de zomer van 2011 schoolde Thomas Meunier zich bij Club Brugge om van aanvaller naar flankverdediger. Met Club won hij vorig jaar de Beker van België en dit jaar de landstitel en dankzij zijn prestaties bij blauw-zwart werd hij ook Rode Duivel. De voorbije weken was hij met de nationale ploeg actief op het EK, waar hij zich ontpopte tot titularis op de rechtsachter. 

Op de website van Club Brugge bedankt hij de club en supporters. “Na vijf mooie jaren in Brugge voel ik me klaar voor de volgende stap. PSG is een ploeg met wereldfaam en ik ben trots dat ik in het rijtje van Clubspelers kom, die naar zo’n grote ploeg verhuist. Ik wil iedereen, van supporters tot speler, staf en bestuur bedanken voor de mooie tijd hier in Brugge.”

12 keer gelezen