Officieel: Batshuayi tekent bij Chelsea

Het nieuws raakte tijdens het EK al bekend en is nu helemaal officieel: Michy Batshuayi is een speler van Chelsea. De Rode Duivel verlaat Olympique Marseille en tekende een contract voor vijf jaar bij The Blues. Met de overstap zou een bedrag van zo'n veertig miljoen euro gemoeid zijn.

Twee dagen voor de EK-kwartfinale tegen Wales lekten de berichten dat zowel Batshuayi als Marseille een overeenkomst hadden bereikt over de transfer van de Belgische spits. Twee dagen na de uitschakeling op het EK is de overstap helemaal rond. Batshuayi zelf reageert op de clubwebsite van Chelsea: “Ik ben heel tevreden dat ik kan tekenen bij een van de grootste clubs in Europa en aan een nieuw hoofdstuk in mijn carrière kan beginnen. Ik hoop dat ik Chelsea aan vele trofeeën kan helpen tijdens mijn periode hier op Stamford Bridge.”

Bij Chelsea wordt Michy Batshuayi ploegmaat van Eden Hazard en Thibaut Courtois. “Zij hebben mij al veel goede zaken verteld over de club en met Antonio Conte als nieuwe trainer wordt het een ongelooflijke tijd als speler van Chelsea. Dit is een fantastische kans voor mezelf en voor mijn familie. Ik kijk er naar uit om in de Premier League te spelen volgen seizoen.”

Nieuwe stap hogerop
Na twee seizoenen in de Franse eerste klasse is het dus tijd voor een stap hogerop voor Batshuayi. Bij Marseille was Batsman het afgelopen jaar een van de weinige lichtpunten. In 50 wedstrijden maakte hij 23 doelpunten en gaf hij 10 assists.

Batshuayi had nog een overeenkomst bij OM tot medio 2020, maar door zijn sterke prestaties kon hij rekenen op interesse van verschillende topclubs uit alle hoeken van Europa. Toch leek Crystal Palace in polepositie te liggen om de aanvaller voor 38 miljoen euro binnen te halen. Naar verluidt wees Batshuayi die transfer zelf af, mogelijk kan het ook een manoeuvre geweest zijn van Marseille om de prijs nog wat op te drijven.

3 keer gelezen