Krychowiak voor 5 jaar naar PSG

De Poolse middenvelder Grzegorz Krychowiak verlaat Sevilla en trekt naar Paris Saint-Germain. Hij gaat zo trainer Unai Emery achterna die dezelfde overstap maakte. Krychowiak tekent een contract voor vijf seizoenen bij de Franse topclub.

Krychowiak is naar eigen zeggen erg “fier om terug te keren naar Frankrijk en om het shirt te dragen van een ambitieuze club zoals PSG. Dat ik opnieuw samenwerk met Unai Emery heeft uiteraard meegespeeld in mijn keuze. Ik ben naar Parijs gekomen om zoveel mogelijk trofeeën te winnen", zegt hij in een eerste reactie op de clubwebsite.

Voor de Poolse international is het een terugkeer naar de Franse competitie. Hij genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij Girondins de Bordeaux waarna hij als prof aan de slag ging bij het eerste elftal van Les Girondins, Reims en FC Nantes. In de zomer van 2014 maakte hij de overstap naar de Spaanse eersteklasser Sevilla, waarmee hij twee keer de Europa League won. 

De 26-jarige Krychowiak was de voorbije weken actief op het EK in Frankrijk. Met de Poolse nationale ploeg werd hij in de kwartfinales uitgeschakeld door Portugal. Krychowiak is na Hatem Ben Arfa (29) de tweede inkomende transfer van PSG. 

2 keer gelezen