Buitenlandse pers keihard voor Duivels

De Rode Duivels hebben hun favorietenrol tegen Wales allesbehalve kunnen waarmaken. Na 90 minuten moesten de Duivels met de staart tussen de benen afdruipen. Niet alleen in eigen land is het verdict hard. Ook de buitenlandse pers spaart de Duivels niet.

De Britse krant The Sun zag de Belgen het rempedaal intrappen na de 1-0. “De streep van Radja Nainggolan had de Belgen de leiding gegeven, maar ze namen de voet van het gaspedaal en de Welshman begonnen België te tarten. Wales verdiende het resultaat helemaal.”

De Duitse krant Bild was erg kritisch voor de verdediging van de Rode Duivels. “Een werkloze spits schiet de Rode Duivels naar huis”, doelend op Hal Robson-Kanu, die voor Wales de 1-2 binnentrapte. “De volgende voetbaldwerg verovert Europa.”

Ook The Daily Mirror vond het niveau van bepaalde Duivels ondermaats. Verdediger Thomas Meunier krijgt amper een vier op tien. Carrasco, Alderweireld, Denayer en de broers Lukaku zijn er volgens de krant net door met vijf op tien.

L’Equipe haalt uit naar de tactische keuzes van bondscoach Marc Wilmots. “Hij besloot tijdens de rust zijn systeem aan te passen en Fellaini te brengen in plaats van Carrasco. De wissel draaide dan ook op verlies uit, Fellaini kon zijn rol niet vervullen.”

De Nederlandse krant De Telegraaf zag duidelijk dat de Rode Duivels de ervaring van Vertonghen en Vermaelen misten. “Die hadden de Belgen goed kunnen gebruiken. België had de gelijkmaker van Wales volledig aan zichzelf te danken: Hazard en co liepen na de voorsprong te veel naar achteren en lieten Wales in de wedstrijd komen.

Het Algemeen Dagblad begrijpt niet hoe de gouden generatie het niet heeft kunnen waarmaken in Lille. “Ze kunnen gewoon niet profiteren van deze unieke lichting topspelers. De duurste EK-selectie liet zich verrassen door het dappere Wales.”

Mundo Deportivo, een Spaanse krant, is erg hard voor de Belgen. “De Welshe draak eet België op”, staat er te lezen. “Wales staat in de halve finales. We krijgen dus een duel Bale – CR7”, daarmee doelend op Cristiano Ronaldo. 

8 keer gelezen