Dossier EK 2016

België ontwaakt met kater na verlies op EK

België ontwaakt vandaag met een fameuze kater na de zure uitschakeling van de Rode Duivels op het EK. Heel wat Duivelsfans moesten na de wedstrijd hun verdriet verdrinken. Want iedereen is het erover eens: dit was het toernooi van de gemiste kansen. 

De nummer twee op de FIFA-ranking begon zijn toernooi met heel wat verwachtingen, niet alleen bij de spelers zelf, maar ook in binnen- en buitenland. De huidige spelerskern van de Duivels bulkt immers van het talent en werd bij de (schaduw)favorieten gerekend op EURO2016.  De vroege uitschakeling laat dan ook een erg zure nasmaak na bij spelers, supporters en bij binnen- en buitenlandse media. Het EK van de Rode Duivels kan misschien wel het best omschreven worden als het toernooi van de gemiste kans.

Velen wijzen naar bondscoach Marc Wilmots - 'er wordt zonder systeem gespeeld en hij rekent te veel op de flitsen van zijn sterspelers' - hijzelf denkt "op dit moment echter (nog?) niet aan stoppen" en heeft nog een contract tot en met het WK van 2018. De komende dagen volgt er ongetwijfeld meer nieuws over de toekomst van de bondscoach, daar gaat hij zelf rustig over nadenken.