De Bruyne: "Nu geen ruzie maken"

Kevin De Bruyne was heel ontgoocheld na de verloren wedstrijd tegen Wales. Hij legde de fout niet enkel bij de coach maar zei ook dat de spelers naar zichzelf moeten kijken. “Het is moeilijk om nu conclusies te nemen of ruzie te maken over bepaalde beslissingen”, zei De Bruyne.

Na de wedstrijd wist De Bruyne geen weg met zijn ontgoocheling. “Het was ook gedeeltelijk ons fout. Iedereen kan nu naar iedereen wijzen, maar dat moeten we nu zeker niet doen. We moeten elk in de spiegel kijken en voor onszelf uitkijken of we zelf in de fout gingen.”

Of bondscoach Marc Wilmots moet stoppen wilde hij niet zeggen. “We hadden misschien als spelersgroep zelf moeten ingrijpen, maar dat is nooit goed. Sommigen volgen de richtlijnen van de coach, anderen zijn dan weer niet akkoord. Je kan erover praten maar je moet geen ruzie zoeken binnen de groep. We hebben een goede ploeg en iedereen maakt fouten. Op naar het WK!”

Witsel: “Slikken vermijdbare doelpunten”
Ook bij Axel Witsel is de uitschakeling hard aangekomen. "We zijn allemaal erg ontgoocheld. We wilden een andere wedstrijd spelen dan we vandaag hebben gedaan. Jammer genoeg moeten we naar huis.”

"De eerste twintig, vijfentwintig minuten waren we goed. We maken een goal en hadden er een nog tweede kunnen scoren. Daarna maken zij gelijk op een stilstaande fase. Tot aan de rust hadden wij het lastig. Zij zetten goed druk. Nadien slikken wij nog doelpunten die te vermijden waren."

De afwezigheid van Vertonghen en Vermaelen achterin deed de Duivels pijn, vond ook Witsel. "Het zijn twee heel belangrijke spelers. Maar wij hadden geen keuze. Het is zo. Het is echt een grote ontgoocheling. Ook wij wilden zo ver mogelijk raken, er het maximum uithalen. Dat is jammer genoeg niet gelukt."

Meunier: “Misten vechtersmentaliteit”
Thomas Meunier wijt het verlies vooral aan het verschil in mentaliteit. "We misten de vechtersmentaliteit die het verschil had kunnen maken. We hadden een uitstekende kans op de finale. We konden niet verliezen vandaag. Maar we verliezen als ploeg, we winnen als ploeg. Dit zijn moeilijke momenten", aldus Meunier.

8 keer gelezen