Wilmots: "Ik denk nog niet aan stoppen"

Bondscoach Marc Wilmots reageerde gefrustreerd na de verloren kwartfinale tegen Wales. “Volgens mij was de strategie goed maar we zakten plots te veel in”, reageerde Wilmots. “Ik begreep het niet, maar ik denk zeker niet aan stoppen.”

Volgens Wilmots zat het allemaal wel goed qua tactiek en weerlegt zo de kritiek van doelman Thibaut Courtois. “Ik snap de frustratie van Thibaut, maar ik ga niet akkoord met zijn analyse. De strategie was goed”, vervolgde Wilmots. “We domineerden de eerste 20 minuten maar plots gingen we 15 meter achteruit, dat snap ik niet. Ik heb geroepen en gegesticuleerd om naar voren te schuiven, maar ik ben geen tovenaar.”

Met het uitvallen van Vermaelen en Vertonghen misten de Belgen heel wat ervaring en dat speelde volgens de bondscoach parten. “Twee verdedigers missen is wat veel. Ik kan geen nieuwe verdediging vormen in twee dagen. In de vorige matchen slikten we geen enkel doelpunt en nu drie. Ik ben dan ook verantwoordelijk voor de jonge defensie van vandaag, maar ik voelde onzekerheid in de ploeg.”

Aan stoppen denkt hij alvast niet. “Ik ga nu geen beslissing nemen. Ik ga eerst nadenken en rustig een analyse maken voor mezelf. Ik denk nu alvast niet aan stoppen”, besloot de bondscoach.

6 keer gelezen