Dossier EK 2016

Duivelsfans druipen ontgoocheld af

De Belgen gingen in de kwartfinales in het Stade Pierre Mauroy in Rijsel met 3-1 onderuit tegen Wales en liggen uit het toernooi. De emotie in het stadion in Lille was groot. Tien minuten voor affluiten begon de grote uittocht van de supporters van de Rode Duivels. De Welshmen lijken een feestnacht in te gaan.

Na het laatste fluitsignaal zochten de Belgen het eerste metrostation, de Welshmen het eerste café. De duizenden Belgische supporters vertrokken meteen in grote getale uit Rijsel. In geen tijd liep de overvolle fanzone met 25.000 toeschouwers nagenoeg leeg richting de metro- en treinstations.

Vooral de Welshmen bleven nog even hangen rond het station en de fanzone om luidkeels te zingen en te vieren. Een tiental supporters van Wales sprongen de fontein in aan het station Lille-Flandres tot groot jolijt van zowel Belgische supporters als Welshe.

De uittocht verliep in de eerste minuten na het einde van de match heel rustig. Veel Belgische supporters feliciteerden de Welshmen met hun 3-1 overwinning in het Stade Pierre-Mauroy. Ook de Belgen lieten zich nog horen, maar de duizenden Belgen klonken een pak stiller dan de groepjes Welshmen.