"Wilmots moet zelf weten of hij doorgaat"

Een scherpe Thibaut Courtois reageerde na de verloren wedstrijd tegen Wales aangeslagen. Hij hekelde aan de individuele fouten en heeft in de kleedkamer duidelijk zijn mening gezegd. “We hebben een fantastische kans verkeken”, zegt Courtois. “Wilmots moet zelf maar weten of hij verder gaat.”

“Ik heb net in de kleedkamer duidelijk mijn mening gezegd”, zegt onze nationale doelman net na de wedstrijd. “Ik ga dan ook mijn woorden wikken en wegen want vandaag zag ik dezelfde fouten als tegen Italië. We hebben dezelfde tactiek gehanteerd als tegen Italië en hebben dezelfde problemen gekregen.”

Hij was zodanig ontgoocheld dat hij dit de grootste ontgoocheling uit zijn carrière noemde en hard was voor bondscoach Marc Wilmots. “Wales wist tenminste wel wat doen. Ze hebben niet dezelfde kwaliteiten maar we werden genadeloos afgestraft. Ik heb de Champions League-finale verloren, maar dit is nog erger. We hadden een mooie kans om de finale te spelen en deze kans krijgen we gewoon nooit meer.

Wilmots begrijpt frustratie
Marc Wilmots heeft geen probleem met de kritiek van Thibaut Courtois.  "Ik heb geen probleem met hetgeen hij gezegd heeft, maar ik ben niet akkoord met zijn kritiek en dat heb ik hem ook gezegd", aldus Wilmots op zijn persconferentie na de wedstrijd. "Het klopt dat er geen automatismen waren en dat er te weinig gecommuniceerd werd. Ik begrijp de teleurstelling van Thibaut wel, hij had een droom om Europees kampioen te worden. Als doelman zie je alles voor je gebeuren en zie je goed waar het fout loopt."

De uitschakeling van de Rode Duivels laat ook bij Wilmots "een zure smaak" na. "We spelen een goed toernooi, maar maken vandaag te veel fouten om door te stoten. Bovendien is Wales ook gewoon een heel goede ploeg. Ons toernooi is niet slecht, maar we hadden beter kunnen doen."

 

13 keer gelezen