Kwartfinale eindstation voor Duivels

Bekijk het wedstrijdverslag vanaf 4:38.

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld op het EK. België kwam op voorsprong tegen Wales via een knappe goal van Nainggolan, maar ging nadien kopje onder. De Welshmen wonnen uiteindelijk met 3-1.

Door het uitvallen van Jan Vertonghen begon België met een nooddefensie aan de kwartfinale tegen Wales. Jordan Lukaku nam de plaats in van Vertonghen op de linksachter, Jason Denayer startte in plaats van de geschorste Thomas Vermaelen.

De Duivels zetten meteen veel druk op de Welshe verdediging. Na vijf minuten kregen zowel Carrasco, Meunier als Hazard de kans op de openingsgoal, maar hun pogingen werden van de lijn gehaald. Even later legde Hazard de bal terug tot bij Radja Nainggolan. Il Ninja knalde de bal in één tijd op doel, recht in de winkelhaak. Een wereldgoal en opnieuw een belangrijk doelpunt van Nainggolan voor de Rode Duivels.

Williams kopt 1-1 binnen
De Belgen zaten zo al snel op rozen in het Stade Pierre-Mauroy. De Welshmen leken de Duivels enkel te kunnen afstoppen met een fout, wat resulteerde in drie gele kaarten in de eerste 24 minuten. Nadien kwamen ze steeds beter in de wedstrijd. Eerst hield Thibaut Courtois nog een schot van Taylor uit zijn doel, maar op het half uur kwam Wales dan toch langszij. Kapitein Ashley Williams werd uit het oog verloren bij een hoekschop en kon de 1-1 binnen koppen.

België leek even van slag. Vooral Jason Denayer had het niet makkelijk tegen Robson-Kanu en Aaron Ramsey. Beide teams gingen rusten bij een 1-1 gelijke stand.

Bondscoach Marc Wilmots voerde bij de rust een eerste wissel door: Yannick Carrasco mocht binnen blijven, in zijn plaats kwam Marouane Fellaini. Hij moest nu samen met Witsel de druk wegnemen voor de centrale verdediging, die een moeilijke avond kende.

Duivels kopje onder
De Duivels begonnen aan de tweede helft net zoals de eerste, met veel druk naar voren. Thomas Meunier bracht de bal zo twee keer goed voor doel, maar Romelu Lukaku faalde in de afwerking. De Bruyne en Hazard probeerden het met een schot, maar hun pogingen gingen net over of naast.

Na 55 minuten kregen ze een tweede domper te verwerken. Robson-Kanu kapte Meunier en Fellaini nogal eenvoudig uit en trapte de 2-1 tegen de netten. Een nieuwe tik voor de Belgen, die even niet meer wisten wat te doen.

Zwart beest
In het slotkwartier probeerde België het tempo dan toch de hoogte in te jagen en voor gevaar te zorgen via onder meer Marouane Fellaini, maar verder dan een kopbal net naast doel kwam de blonde krullenbol niet.

Vijf minuten voor tijd deed Wales de boeken helemaal toe. Invaller Vokes kopte een voorzet van Gunter overhoeks binnen en kopte de Belgen zo ook naar huis. België verliest zo opnieuw van Wales, net zoals een jaar geleden in de EK-kwalificaties. In de voorbije vier wedstrijden konden de Belgen zelfs geen enkele keer winnen van de Dragons.

 

2 keer bekeken