Welshe fans zitten vast in Eurotunnel

Supporters die vanuit Wales per shuttletrein naar het Franse Lille reizen, om er hun team in de EK-kwartfinale tegen België (21u) aan te moedigen, vrezen de wedstrijd te missen omwille van lange vertragingen in de Eurotunnel. Een technisch probleem met een gestopte trein in de tunnel stuurde het tijdschema in de war.

Eurotunnel Le Shuttle tweette dat treinreizigers geconfronteerd worden met drie en een half uur wachttijd in Folkestone, hoewel drie extra treinen waren ingeschakeld om de vertragingen in te korten. Aan passagiers die niet noodzakelijk dienen te reizen op vrijdag werd gevraagd hun reis te verzetten.

Welshe fans verklaarden aan de BBC dat ze eerder op de dag tot vijf uur vertraging hadden moeten trotseren. De wedstrijd in Lille, dat op ongeveer 100 kilometer van het eindstation in Calais ligt, begint om 21u.

Supporters met tickets voor de wedstrijd hadden het bij de BBC over "chaotische toestanden". Ook bij het inchecken moest er lang aangeschoven worden.

Aftrap uitstellen
Verschillende fans vroegen al om de aftrap van Wales-België uit te stellen. Maar daar wil de Europese Voetbalbond (UEFA) niet van weten. "De overgrote meerderheid van de fans met tickets zal op tijd aankomen in het stadion in Lille", zo klinkt het.

7 keer gelezen