Dossier EK 2016

"Starten zonder tactische training"

De Rode Duivels bereiden zich momenteel rustig voor in hun hotel in Lille op de EK-kwartfinale tegen Wales. Opvallend genoeg trainden zij de voorbije dagen geen enkele keer tactisch voor deze confrontatie, dat zegt onze reporter Maarten Breckx vanuit Lille.

“Bondscoach Marc Wilmots laat het offensief over aan de ingevingen van Kevin De Bruyne en Eden Hazard. Achterin zullen Toby Alderweireld en Thibaut Courtois de boel moeten rechthouden bij afwezigheid van Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen.”

Vertonghen viel donderdag uit met een enkelblessure, maar blijft nog tot de match van vanavond bij de groep. Zonder onder meer hem zullen de Belgen het niet makkelijk hebben tegen Wales, sowieso al een moeilijke tegenstander. De voorbije drie duels pakten de Duivels 2 op 9 tegen de Welshmen. Vorig jaar verloren we van Gareth Bale en co, maar volgens bondscoach Marc Wilmots was dat in een compleet andere context.

“Het is een helemaal anders dan in de kwalificaties. Toen eindigden we twee keer voor Wales. Het is niet ons zwarte beest, het is een moeilijke ploeg”, aldus Wilmots. “Een ploeg die verdedigt en twee of drie spelers met een vrije rol heeft. Die lopen overal en kunnen met één actie het verschil maken. Dat maakt die ploeg gevaarlijk.”