Hazard wil schitteren in "zijn" Lille

De EK-kwartfinale tussen België en Wales wordt voor Eden Hazard nog extra speciaal. Onze aanvoerder speelt met de Rode Duivels namelijk in Lille, de stad waar het allemaal begon voor hem.

Als 14-jarig spelertje verliet Hazard het thuisland voor de Noord-Franse stad. De kleine Hazard genoot ook de interesse van onder meer Anderlecht, maar koos toch voor de jeugdopleiding van Lille OSC. Bij de Franse club probeerden ze hem op zijn zestiende al klaar te maken voor het eerste elftal. Hij mocht aanvankelijk een aantal keer invallen en op het einde van het seizoen 2008/2009 startte hij ook enkele keren. Na afloop van die voetbaljaargang werd hij verkozen tot Belofte van het Jaar in Frankrijk.

Het seizoen daarop stond onze landgenoot meer en meer in de basis. Hij ontpopte zich tot de ster van het team en in het seizoen 2010/2011 bezorgde hij Lille haar eerste landstitel in meer dan 50 jaar. De Franse club won daarnaast ook de Franse beker.

Hazard bleef nog een jaar bij Lille OSC, maar zowat alle topploegen trokken aan zijn mouw. Uiteindelijk koos de kleine dribbelaar voor Chelsea. Meteen een recordtransfer voor Lille, want met de overgang was een bedrag van zo’n 40 miljoen euro gemoeid. Bij zijn afscheid maakte de Franse club nog een knap filmpje met de mooiste momenten van Hazard bij de club.

Vanavond keert Eden Hazard dus terug naar “zijn” Lille. Met de Belgen speelt hij in het nieuwe Stade Pierre-Mauroy de kwartfinale van het EK tegen Wales. Als voetballer bij Lille OSC, speelde hij nooit in het nieuwe stadion, maar hij hoopt er naar eigen zeggen “dezelfde herinneringen te hebben als in het oude stadion”.

3 keer gelezen