Dossier EK 2016

Hazard: "Met die blessure gaat het"

Eden Hazard lijkt helemaal fit te raken voor de kwartfinale van het EK tegen Wales. Dat liet hij zelf uitschijnen toch op zijn persconferentie een dag voor de match. “De training vanmorgen is goed verlopen, ik heb niet te veel reactie gevoeld.”

Hazard trainde donderdagvoormiddag voor het eerst sinds de met 0-4 gewonnen wedstrijd tegen Hongarije waarin hij zo schitterde. Hij deed dat wel met een ingepakt been, want de voorbije dagen had hij last aan de dij. Toch stelt hij ons gerust. “Met die blessure gaat het. Ik heb vanmorgen kunnen trainen. Dat is toch goed verlopen en ik heb niet te veel reactie gevoeld. We hebben nog 24 uur voor de match, dus ik ga me vanavond nog goed verzorgen.”

Hazard speelt morgen met de Rode Duivels in “zijn” Lille tegen Wales. Het is de stad waar het allemaal begon voor onze kapitein. “Het is leuk om terug te keren naar Lille. Hier kende ik mijn eerste emoties als voetballer en heb ik veel vreugde beleefd. Het is ook de eerste keer in de nieuwe stadion. Ik hoop alvast op dezelfde herinneringen als in het oude stadion van Lille.”