Wilmots: "Sportief drama voor Jan"

Bondscoach Marc Wilmots heeft op zijn persconferentie voor de wedstrijd tegen Wales het slechte nieuws over Jan Vertonghen bevestigd: “Hij heeft twee van de drie externe ligamenten van zijn enkel gescheurd, wat wil zeggen dat zijn EK erop zit.”

Jan Vertonghen blesseerde zich donderdagvoormiddag op training bij de Duivels. “Hij trapte een bal weg met rechts en sloeg daarbij zijn linkerenkel om. Hij heeft hier in Lille een scan laten nemen. Daarop was te zien dat twee van de drie externe ligamenten zijn gescheurd”, vertelt de bondscoach.

Wilmots noemt dit een sportief drama voor de verdediger. “Het is een sportief drama voor hem, omdat hij heel belangrijk was voor ons en omdat hij zowel fysiek als mentaal op top van zijn kunnen was.”

Wie Marc Wilmots in de verdediging zet tegen Wales is nog niet helemaal duidelijk. Zeker lijkt alvast Jordan Lukaku op de linksachter, want die past volgens Wilmots “perfect in het systeem van de Belgen”. Daarnaast zal het gaan tussen Jason Denayer en Laurent Ciman. “Ik heb nog twee of drie alternatieven. Of ik kies voor de ervaring, of ik kies voor de jonge gasten. Dat is een keuze voor deze nacht. Ik moet daar nog twee keer over nadenken."