Coleman: "Grote uitdaging tegen België"

Welsh bondscoach Chris Coleman beseft dat zijn team vrijdag voor een enorme uitdaging staat in de kwartfinales van het EK tegen België. Tegelijkertijd is hij ervan overtuigd dat zijn spelers zullen strijden tot ze erbij neervallen. Dat vertelde hij een dag voor de match op een persconferentie in het Stade Pierre Mauroy in Lille.

Wales is aan een sterk tornooi bezig op EURO 2016. De Welshmen wonnen twee van hun drie groepsmatchen – net zoals de Duivels – en schakelden in de achtste finales Noord-Ierland uit.  "We genieten al van heel deze competitie en gaan dat ook morgen doen. Het doet enorm veel deugd om hier te staan. We staan voor een grote uitdaging en zullen onze job doen. We weten dat we alles moeten geven, meer kunnen we niet doen. Voor Wales is dit na de kwartfinale op het WK van 1958 de grootste match uit de geschiedenis."

België en Wales staan vrijdag voor de vijfde keer in minder dan vier jaar tijd tegenover mekaar. Beide teams konden een keer winnen, de andere twee keer eindigde de match op een gelijkspel. "We kennen mekaar inderdaad bijzonder goed, maar al onze voorgaande duels tellen niet meer. Een gelijkspel is niet genoeg, er komt geen tweede kans en morgen vliegt één ploeg uit het tornooi."

Chris Coleman heeft ook veel respect voor de Rode Duivels. "België wordt als een van de beste teams op het internationale niveau bestempeld. Het zal morgen niet van systeem veranderen, waarom zou het dat wel doen, ze zijn zo goed. Het is een heel offensieve ploeg, maar vijf van hun acht doelpunten op dit EK kwamen er wel op de tegenaanval. We zullen verdedigen en aanvallen alsof ons leven ervan afhangt. Als we doen wat we moeten doen, krijgt België het sowieso heel moeilijk."