Naar Lille voor Duivels? Enkele tips!

Morgen vindt de kwartfinale van onze Rode Duivels plaats in Lille, een stad die door zijn ligging gemakkelijk bereikbaar is voor onze supporters. Deze stad verwacht dan ook een invasie van roodgekleurde Belgen. Om het voetbalfeest vlot te laten verlopen geeft de federale politie enkele tips mee:

  • De voetbalmatch zelf is volledig uitverkocht. Het openbaar verkopen van toegangstickets is strafbaar en de peperdure kaarten die op straat aangeboden worden zouden wel eens vals kunnen zijn.
  • De fanzone is voorzien op 20.000 personen. Eens dit aantal bereikt, wordt de zone afgesloten en kom je er dus niet meer in. De stad verwacht het meervoud van fans dus zullen wellicht vele fans teleurgesteld rechtsomkeer moeten maken. Indien je niet het risico wil lopen om doelloos rond te dwalen in Lille, en misschien wel de uitzending mist, kan je overwegen om feest te vieren. op de talloze leuke pleinen met een groot scherm in België.
  • De Franse overheid verbiedt momenteel het transport en bezit van alcoholische dranken op de openbare weg en pyrotechnische middelen (bengaals vuur, rookpotten, knallers, …). Ze organiseren hiervoor specifieke controles, bijvoorbeeld aan de grens. Uiteraard is dat ook het geval voor verdovende middelen.
  • In Lille is op de openbare weg het drinken en de verkoop van alcohol om mee te nemen verboden. 
  • Voor de supporters die de verplaatsing naar Lille maken, raden we af om na de match de A27/E42 naar Doornik te nemen. Werken ter hoogte van Lamain hinderen sterk het verkeer. Beter is om de A23 naar Valenciennes te nemen en nadien de A2/E19 naar Bergen of de A22/E17 naar Kortrijk.
8 keer gelezen