Weiler: "We hebben nog veel werk"

Anderlecht heeft woensdagavond zijn eerste oefenmatch van de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Paars-wit won met 0-4 van KSV Oudenaarde, maar toch ziet nieuwe coach René Weiler nog heel wat werkpunten. Ongerust is hij niet: “We hebben ook nog genoeg tijd.”

Anderlecht won van Oudenaarde dankzij doelpunten van Mahmoud Hassan (7’), Nathan Kabasele (53’), Dodi Lukebakio (61’) en Frank Acheampong (72’, penalty). René Weiler nam tijdens zijn eerste match als coach van RSCA vooral de tijd om te observeren. “Het was een eerste indruk. Ik liet de spelers gewoon spelen. Maar het is duidelijk: we hebben nog veel werk.”

Weiler werd twee weken geleden aangeduid als nieuwe coach van Anderlecht. Hij ziet nog werkpunten op zowel technisch als tactisch vlak. “We stonden bij de rust maar 0-1 voor tegen een ploeg die wel goed heeft gespeeld, maar toch van een ander niveau is dan ons. We moeten meer kansen creëren en meer druk zetten op de verdediging van de tegenstander.”

Over een maand begint het nieuwe seizoen voor paars-wit, zowel in de Champions League (derde voorronde) als in de Belgische competitie. Zorgen maakt René Weiler zich nog niet, maar versterking is nodig. “We moeten verbeteren met de spelers die er zijn, maar we hebben ook nog versterking nodig. Dat is duidelijk. Er zijn gesprekken bezig. We hebben ook nog tijd. Nu moeten we er alles aan doen om te verbeteren met de spelers die er zijn en nog spelers vinden die we nodig hebben.”

Bekijk hieronder het interview met Anderlecht-trainer René Weiler en de beelden van de 0-4-winst tegen KSV Oudenaarde.

5 keer gelezen