AA Gent strikt topschutter Perbet

Jérémy Perbet is de nieuwste aanwinst van AA Gent, dat heeft hij zelf bekend gemaakt op Facebook. Perbet komt over van het Turkse Basaksehir, dat hem vorig seizoen nog uitleende aan Sporting Charleroi. Bij Charleroi scoorde Perbet vorig seizoen 22 doelpunten, dat leverde hem ook de topschutterstitel op. Bij Gent tekent Perbet een contract voor drie seizoenen.

"Het was een moeilijke beslising om de club van mijn hart te verlaten, maar ik ben op een leeftijd gekomen dat ik wil proeven van Europees voetbal" schrijft Perbet op Facebook. "Ik kijk ernaar uit om voor die schitterende club, die Gent toch wel is, te voetballen, in dat prachtige stadion en met die toptrainer." 

Perbet heeft een uitgebreide carrière in België. De 31-jarige Fransman speelde al voor Bergen, Tubeke, Lokeren en Charleroi. Hij werd twee keer topschutter (in 2012 bij Bergen & in 2016 bij Charleroi). In 2013 verhuisde Perbet naar het Spaanse Villarreal, daar scoorde hij 22 keer in 48 wedstrijden. In 2014 trok hij dan naar Turkije, daar bleef hij maar één seizoen. De Turken leenden hem, met succes, uit aan Charleroi. Nu begint Perbet dus aan z'n 5e avontuur bij een Belgische club.

7 keer gelezen