Gent verliest Sels aan Engelse 2e-klasser

Matz Sels verlaat AA Gent en trekt naar het Engelse Newcastle. Opvallend, want Newcastle degradeerde vorig seizoen uit de Engelse Premier League. De 24-jarige keeper gaat dus aan de slag in de Championship, de Engelse tweede klasse. Sels tekent bij Newcastle een contract voor vijf seizoenen. Gent zou om en bij de 6 miljoen euro vangen voor Sels.

"Ik ben blij met de transfer" zei Sels in een eerste reactie. "In België wordt Newcastle echt beschouwd als een grote club en dat is meteen waarom ik voor dit team gekozen heb. Toen ze interesse lieten blijken, heb ik meteen met Rafa Benitez gesproken en toen moest ik niet meer twijfelen."

Sels speelde in totaal 2,5 jaar voor de Buffalo’s. In 2015 veroverde hij met AA Gent de eerste titel in de geschiedenis van de club. Sels blonk nadien ook uit in de Champions League-campagne van de Buffalo’s. De keuze voor Newcastle is ietwat verrassend. De ‘Magpies’ degradeerden vorig seizoen naar de Engelse tweede klasse, maar zijn desondanks één van de rijkste clubs van Engeland.

Na een afgeketste transfer naar kampioen Leicester ging het nog tussen Middlesbrough en Newcastle. De eerste club dwong de promotie naar de Premier League af, de andere zakt dus. Toch gaat Sels aan de slag in St James’ Park, dat biedt plaats aan meer dan 50 000 toeschouwers.

4 keer gelezen