Unai Emery nieuwe coach PSG

Paris Saint-Germain heeft een opvolger gevonden voor de ontslagen Laurent Blanc. De Spaanse topcoach Unai Emery wordt de nieuwe trainer in het Parc des Princes. Emery verliet enkele weken geleden Sevilla, waarmee hij drie keer op rij de Europa League won en tekent in Parijs een contract voor twee seizoenen. 

Vorige week liet PSG officieel weten dat het afscheid nam van de Fransman Laurent Blanc. Die was drie jaar coach van de Parijzenaren en won drie titels en vijf bekers met PSG in Frankrijk (daar zijn er twee bekercompetities: de Coupe de la Ligue & de Coupe de France). Maar Blanc slaagde er niet in om de Champions League, hét hoofddoel voor de Qatarese eigenaren, binnen te halen. Blanc kreeg bij PSG wel een vertrekpremie van maar liefst 22 miljoen.

Naast Blanc ziet PSG ook superster Zlatan Ibrahimovic vertrekken. De Zweed speelde vier jaar voor PSG en won vier titels. Voor de nieuwe coach Emery wacht nu dus de loodzware taak om PSG naar nog hogere prijzen te leiden. Z’n palmares van drie opeenvolgende Europa League-overwinningen, een record, oogt alvast indrukwekkend.

 

3 keer gelezen