"Geen acuut terreurgevaar op EK"

Tijdens de 44 al gespeelde wedstrijden tijdens het Europees kampioenschap in Frankrijk was er op geen enkel moment "acuut terreurgevaar". Dat zegt Theodore Theodoridis, secretaris-generaal ad interim van de Europese Voetbalbond UEFA, dinsdag in Parijs. 

"Er was geen bedreiging voor de EK-wedstrijden", zei de Griek. De secretaris-generaal ad interim, die het vertrek van de Zwitser Gianni Infantino naar de Wereldvoetbalbond FIFA en de schorsing van Michel Platini opvangt, noemt de samenwerking van UEFA met de Franse overheid zelfs "fantastisch". Toch blijft het risiconiveau voor de resterende zeven wedstrijden hoog. 

Theodoridis kwam in Parijs ook nog terug op wie de definitieve opvolger van Platini moet worden. En hijzelf is allerminst kandidaat. "Ik denk dat ik in mijn huidige functie beter van dienst kan zijn", aldus Theodoridis. Op 14 september wordt een nieuwe UEFA-voorzitter gekozen. Momenteel zijn er twee kandidaten om Platini op te volgen: de Nederlander Michael van Praag en de Sloveen Aleksander Ceferin.

Bekijk ook:

9 keer gelezen