Alweer 'aardbeving' door Rode Duivels

De fantastische wedstrijd van de Rode Duivels tegen Hongarije maakte duidelijk heel wat supporters gelukkig. Zo gelukkig dat de vreugdesprongen enkele aardbevingen veroorzaakten: bij de Koninklijke Sterrenwacht in Ukkel werden verschillende stevige schokken opgemeten, telkens vlak na een doelpunt van de Duivels. 

Bij de eerste goal van Alderweireld bleef de trilling van de aarde nog binnen de normale grenzen. Maar toen Batshuayi de Belgische zege veilig stelde, was het wel raak: de seismometers namen vlak daarna een uitzonderlijke piek waar. Even later ging het dak er opnieuw af, toen Eden Hazard de wedstrijd bekroonde met een doelpunt. Op het einde van de match was er vanzelfsprekend reden tot feesten, en ging de aarde alweer aan het trillen.

Opvallend: in de buurt van Ukkel stonden niet eens grote schermen opgesteld. De schokken moeten dus komen van supportersfeestjes verder in het Brusselse. 

Ook tegen Zweden
Het is niet de eerste keer dat de Rode Duivels voor bevingen zorgen. Na de goal van Nainggolan tegen Zweden werden in Ukkel gelijkaardige trillingen gemeten. 

3 keer bekeken