Dossier EK 2016

Bokskampioen Fury trakteert Engelse fans

Tyson Fury, de wereldkampioen boksen bij de zwaargewichten, heeft zich in Nice van zijn meest genereuze kant laten zien. Fury, zelf een Engelsman, trakteerde enkele tientallen Engelse supporters op Jägerbombs. De rekening voor de bokskampioen liep zelfs op tot 1000 euro. Vanavond speelt Engeland in Nice z’n achtste finale tegen IJsland.

Tyson Fury veroverde in november vorig jaar de wereldtitel bij de zwaargewichten bij de WBA, IBF, WBO en IBO. Hij versloeg de op dat moment 11 jaar ongeslagen Oekraïner Wladimir Klitschko. Maar ook buiten de ring is Fury duidelijk een flamboyant type. De Engelse fans wisten niet wat hen overkwam toen Fury opdook en hen trakteerde op Jägerbombs (een combinatie van Jägermeister en energiedrank).

Normaal moest Fury op 9 juli een rematch boksen tegen Klitschko, maar in extremis zegde de Engelsman daarvoor af. In de Britse pers werd hij onlangs ook beschuldigd van dopinggebruik. Maar Fury laat het duidelijk niet aan z’n hart komen en amuseert zich kostelijk op het EK in Frankrijk.