'Koning' Hazard laat Twitter ontploffen

Maar liefst 240.000 tweets zijn er gisteren tijdens de wedstrijd Hongarije - België de wereld ingestuurd. Dat heeft het Twitter-account Twitter Belgium berekend. Met dank aan 'koning' Eden Hazard: man van de match, man van de verlossende assist op Batshuayi en ook nog eens maker van een prachtig doelpunt. 

Een waterval aan Twitter-berichten was het: 12.000 tweets per minuut op het moment dat Batshuayi de 0-2 maakt voor België, na een fantastische actie van Eden Hazard, vrijwel meteen gevolgd door zijn eigen doelpunt. En niet alleen dan: bij het kopbaldoelpunt van Toby Alderweireld sloegen zowat 4.800 mensen aan het tweeten, bij de goal van Carrasco nog eens 8.500 mensen. Dat zie je allemaal op onderstaande tijdslijn.

Ter vergelijking: tijdens de vorige match tegen Zweden werden in België 130.000 tweets verstuurd, iets meer dan de helft. Na het doelpunt van Nainggolan stuurde Twitterend België 5400 tweets per minuut. Ook op Twitter is er tussen Hazard en Nainggolan dus nog een klein klasseverschil.

5 keer gelezen