Wilmots: "Het collectief stond er"

Bondscoach Marc Wilmots was een tevreden man na de 0-4 overwinning tegen Hongarije. Al eist hij wel meer efficiëntie van zijn ploeg in de komende wedstrijd. “We hadden veel te veel kansen nodig na de 1-0 om meer te scoren”, zei hij op de persconferentie na de wedstrijd.

Een goed collectief blok. Dat zag Wilmots vandaag op het veld tegen Hongarije, met Eden Hazard als absolute uitblinker. “Ik heb hem gezegd dat hij zich vooral moest amuseren”, ging Wilmots verder. “Hij moest scoren van mij en aangezien de volgende ronde in Lille wordt gespeeld, was hij zeer gemotiveerd. Als kapitein spreek je niet enkel met je mond, maar ook met je voeten.”

De bondscoach is zich wel bewust van het feit dat de gemiste kansen in een later stadium ons wel zuur kunnen opbreken. “Tegen sterke ploegen kunnen we het deksel op de neus krijgen. Aan de rust heb ik hen gezegd om vooral rustig te blijven want de doelpunten gingen wel vallen.”

Hij had opvallend veel lof voor Kevin De Bruyne en Thomas Vermaelen. “De Bruyne pakte altijd een man in balverlies en dat heeft een enorm verschil gemaakt. Een dikke pluim voor hem. Langs de andere kant is het spijtig dat we Vermaelen moeten missen. Het is misschien wel goed voor hem om nu even te rusten want hij speelde al vier wedstrijden op topniveau.”

Volgende tegenstander van de Belgen is het welgekende Wales. “Ik heb heel veel respect voor die ploeg. Het zal alleszins niet gemakkelijk worden, al ben ik wel blij dat we in Lille spelen. Met de steun van de fans zal het een mooie wedstrijd worden”, besloot Wilmots.